8.3.10

Τι σχέση μπορεί να έχουν κάποιοι μαθητές λυκείου, μερικοί μετανάστες και η Κου Κλουξ Κλαν;

Έβλεπα χθες την εκπομπή "Αποτυπώματα" στο Alter, όπου και είχε θέμα ένα βίντεο το οποίο έδειχνε κάποιους μαθητές λυκείου στην Σπάρτη να καίνε σπίτι στο οποίο έμεναν 10 άτομα από το Μπαγκλαντές. Όπως υποστήριξαν εκεί, τα βιντεάκια αυτά έχουν εξαφανιστεί από το Youtube. Με μια αναζήτηση όμως, μπορεί κανείς να βρει (έχουν ανέβει μόλις πριν από 3 ημέρες). Τα βιντεάκια δεν θα τα βγάλω εδώ καθώς φαίνονται τα πρόσωπα των παιδιών και το θέμα δεν είναι προσωπικό αλλά κοινωνικό.


Στην εκπομπή φυσικά, προσπάθησαν κάποιοι να χαρακτηρίσουν το περιστατικό "αστείο", "πλάκα" και να ρίξουν την ευθύνη στους (νόμιμους από ότι λέγεται) μετανάστες, λέγοντας φράσεις του στυλ "γιατί δεν πήγαν να το καταγγείλουν στην αστυνομία", "είχαν κλέψει ένα κινητό από τα παιδιά" κτλ. Φοβούμενοι παράλληλα μην “τσαλακωθεί” η εικόνα της τοπικής κοινωνίας. Σημειωτέον ότι οι τοπικοί "άρχοντες" ενημερώθηκαν για το περιστατικό μετά από μερικές μέρες, όταν και έγινε πορεία για αυτό στην Σπάρτη, ενώ η αστυνομία μάλλον δεν του έδωσε και τόση σημασία. Αυτή τη στιγμή λέει γίνεται Προκαταρκτική εξέταση από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης.

Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι έκαναν οι μετανάστες. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι έκανε η αστυνομία. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι έκανε ο Δήμος. Εμένα με ενδιαφέρει ο απλός πολίτης. Στην περίπτωση μας, ένας μαθητής λυκείου. Μετά τον Δεκέμβριο του 2008, είχαμε ανακαλύψει την γενιά των 16άρηδων, οι οποίοι θα αλλάξουν τον κόσμο. Δεν ξέρω αν θα είναι καλύτερη ή χειρότερη γενιά από τις προηγούμενες. Μάλλον η ίδια θα είναι. Η γενικεύσεις δεν είναι καλές. Και αυτή η παρέα των 10 ατόμων, από αυτή τη γενιά προέρχεται. Δεν προέρχεται από τη γενιά του Πολυτεχνείου ούτε από τη γενιά του Εμφύλιου. Μαθητές λυκείου είναι. Δεν υπάρχουν γενιές που θα μας “σώσουν” και γενιές που θα μας καταστρέψουν. Δεν ρίχνει κανείς κανένα “σπόρο επανάστασης” ή “σπόρο αράγματος”. Άτομα υπάρχουν. Και αρκούν μερικά για να χαλάσουν ή να φτιάξουν μια γενικότερη εικόνα.

Και ειλικρινά, ελπίζω να μην ανήκουν αυτά τα παιδιά στην γενιά που θα προσπαθήσει να αλλάξει τον κόσμο στο μέλλον. Το κάψιμο σπιτιών δεν είναι βγαλμένο από το μέλλον. Σπίτια μαύρων έκαιγαν πριν από δεκαετίες. Ποιοι;

Εκείνη η οργάνωση με τα μυτερά σεντόνια στο κεφάλι και τα άλογα.

Η Κου Κλουξ Κλαν.
 
 
djdb.me ©2010. Υπό CC άδεια. Template by Diovo.com, επανασχεδιασμένο απο djdb