9.3.10

Νωρίτερα θα κλείνει η μουσική στα μαγαζιά – Καταζητείται ο Κίτσος για διατάραξη κοινής ανησυχίας

"Σύμφωνα με απόφαση που έλαβε χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που χωρούν μέχρι 200 άτομα πρέπει να κλείνουν τη μουσική στις έντεκα το βράδυ από την Κυριακή μέχρι την Πέμπτη, και στη μία το βράδυ την Παρασκευή, το Σάββατο, τις αργίες και τις παραμονές αργιών" (Πηγή). Σε περίπτωση που τηρηθεί αυτό το μέτρο από τους καταστηματάρχες, προσπαθώ να καταλάβω αν αυτό είναι καλό ή όχι. Παρασκευή και Σάββατο στις 1; Λίγο νωρίς δεν είναι; Οι καταστηματάρχες ζητούν να κλείνουν την μουσική στις 5 Παρασκευή/Σάββατο και στις 3 τις υπόλοιπες μέρες. Ίσως να υπάρχει μια μέση λύση. Μέχρι κάποια ώρα, να μπορούν να έχουν την μουσική δυνατά. Μέτα, να περιορίζεται η ένταση της, έτσι ώστε να ακούγεται κυρίως στους θαμώνες του καταστήματος. Το να κλείνεις την μουσική στις 1 το Σάββατο, σημαίνει και αποχώρηση όλων των πελατών ("να μας διώξει θέλει και παίζει Γαρμπή;").


Και διαβάζω κάτι παρακάτω που με μπερδεύει και με χαλάει. "Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν αφορά τα λεγόμενα κέντρα διασκέδασης που χωρούν περισσότερα από 200 άτομα, αλλά εκείνα που είναι μικρότερης χωρητικότητας, είτε έχουν ορχήστρα είτε όχι". Τα άνω των 200 να πηγαίνουν πιο αργά, έτσι; Σιγά μην κλείνουν οι μεγάλες πίστες στις 1 την Παρασκευή και το Σάββατο. Μάλιστα. Δηλαδή να κλείνουν τα μικρά μπαράκια/ρακομελάδικα/καφέ την μουσική από νωρίς. Τα μεγαλύτερα, γιατί να μην την κλείνουν; Ω, πόσο κοροϊδευόμαστε. Δηλαδή, αυτός που ενοχλεί με την μουσική του είναι το κατάστημα που χωράει μέχρι 200 θαμώνες. Από 201 και πάνω δεν ενοχλεί καθόλου τους γειτόνους.

Είναι αλήθεια, το έχω παρατηρήσει κι εγώ. Όταν είσαι σε καταστήματα που έχουν μέσα 200 πελάτες, η μουσική είναι χαλαρή και σιγανή. Μόλις εμφανιστεί αυτός ο καταραμένος ο 201ος, γίνεται χαμός. Δυναμώνει η ένταση της μουσικής, όλοι ξεκινούν τον χορό, στήνονται επιπρόσθετα ηχεία και μπάσα. Καλύτερα ο δήμος να κυνηγήσει αυτόν τον 201ο. Κίτσο νομίζω τον λένε.

Θυμήθηκα τώρα πόσο επικριτικά είχε αναφερθεί πρόεδρος κόμματος για το ότι "κλείνουμε ραντεβού για φαΐ στις 12 το βράδυ, ενώ στο εξωτερικό σερβίρουν για τελευταία φορά στις 10".

Μαθαίνω πως το επόμενο μέτρο της κυβέρνησης (πέρα από το να πιάσει τον Κίτσο) θα είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 12 το βράδυ. Τι δουλειά έχεις άλλωστε και κυκλοφορείς τέτοιες ώρες; Ή Αλβανός είσαι ή φονιάς ή κλέφτης (αν είσαι ξενοφοβικός, είναι το ίδιο).
 
 
djdb.me ©2010. Υπό CC άδεια. Template by Diovo.com, επανασχεδιασμένο απο djdb